Ghiduri

De la Dosare la Blockchain, explorați cum funcționează Noletter

Ghidul de utilizare rapidă

Înregistrarea contului

Puteți înregistra un cont accesând app.noletter.com/register

Noletter Basic este gratuit și include toate funcțiile de bază ale platformei.

Creați primul Dosar Noletter

După ce ați creat contul și ați confirmat adresa de e-mail, vă puteți conecta în cadrul platformei accesând app.noletter.com

Creați primul Dosar Noletter apăsând butonul “+”. Alegeți între Instanță și Consultanță, denumiți Dosarul și indicați un număr pentru acesta.

Dosarele de Instanță pentru care veți indica un Număr unic de identificare vor fi sincronizate în mod automat cu Portalul Instanțelor de Judecată. Astfel, veți primi notificări precum termene de judecată noi sau soluții pronunțate în dosar.

Distribuiți Dosarul

Puteți alege persoanele cărora doriți să le acordați acces la dosar cu ocazia creării lui sau ulterior — din secțiunea “Colaboratori”. Alegeți dintre Colaboratorii existenți sau puteți invita o persoană care nu are un cont Noletter, indicând o adresă de e-mail. 

Administratori, Colegi, Clienți, Partea-adversă – fiecare dintre categoriile de Colaboratori beneficiază de anumite drepturi de acces asupra Dosarului. Utilizați tooltip-urile ( i ) din dreptul fiecărei categorii pentru o descriere completă.

Fișierele și Secțiunile Dosarelor

Dosarele Noletter au 3 Secțiuni: 

– Secțiunea Colegilor 

– Secțiunea Clienților

– Secțiunea Oficial.

În funcție de calitatea din cadrul Dosarului, Colaboratorii dvs. vor avea acces și drepturi de adăugare/ștergere a fișierele din una sau mai multe Secțiuni.

De exemplu: În calitate de Coleg, puteți adăuga un fișier în Secțiunea Colegilor. Un Administrator poate muta același fișier în Secțiunea Clienților. Apoi, îl poate adăuga în Secțiunea Oficial pentru a fi comunicat instanței. Odată ajuns în Secțiunea Oficial, fișierul pot fi vizualizate și de către Partea adversă.

Comunicarea documentelor

Pentru a comunica un document instanțelor sau oricărui alt destinatar, trebuie să îl adăugați în Secțiunea Oficial. Dacă Dosarul este sincronizat cu Portalul, platforma va recomanda ca destinatar instanța pe rolul căreia figurează Dosarul.

Odată trimis, documentul dvs. va fi comunicat alături de o adresă de înaintare care include: 

– Denumirea destinatarului (de ex: Curtea de Apel București) și adresa de e-mail către care a avut loc comunicarea

– Numărul unic de identificare al Dosarului (dacă este cazul)

– Denumirea fișierului comunicat

– Datele necesare pentru validarea blockchain

– Numele, adresa de e-mail și numărul dvs. de telefon.

Copia expedierii și Confirmarea de primire

Autorul și Administratorii Dosarului vor primi pe e-mail o copie a tuturor comunicărilor.

După ce primirea comunicării este confirmată de către destinatar, veți avea posibilitatea de a descărca Confirmarea de primire.