Blockchain

Ce este și cum ne poate ajuta

Am ales platforma software Stellar

Noletter utilizează blockchain-ul Stellar. Am ales Stellar datorită vitezei și eficienței de care beneficiază rețeaua. De asemenea, cu o valoare de capitalizare de peste 1.5$ mld, blockchain-ul Stellar este suficient de matur încât să prezinte garanțiile necesare de integritate.

Companii la fel de mari ca IBM și Franklin Templeton și până la start-up-uri formate dintr-un singur dezvoltator au ales Stellar…
Stellar Development Foundation
stellar.org

Ce este Stellar?

“Stellar este o rețea open-source pentru valute și plăți. Stellar face posibilă crearea, trimiterea și comercializarea reprezentărilor digitale ale tuturor formelor de bani – dolari, pesos, bitcoin, aproape orice. Este conceput astfel încât toate sistemele financiare ale lumii să funcționeze împreună într-o singură rețea.

Stellar nu are proprietar; eventual, putem spune că este deținut de către public. Software-ul rulează printr-o rețea descentralizată și deschisă, care gestionează milioane de tranzacții în fiecare zi. La fel ca Bitcoin și Ethereum, Stellar se bazează pe blockchain pentru a menține rețeaua sincronizată, dar experiența utilizatorului final seamănă mai mult cu experiența utilizării banilor lichizi – Stellar este mult mai rapid, mai ieftin și mai eficient din punct de vedere energetic decât sistemele tipice bazate pe blockchain.” – Intro to Stellar.

Informații de bază:

Lansare: 31.07.2014

Dezvoltatori: Stellar Development Foundation

Website: stellar.org

Bază de date deschisă și descentralizată

Timp mediu pentru confirmarea tranzacțiilor: 3-5 secunde

Volum de tranzacționare: 1000/secundă

Mecanism de consens: Stellar Consensus Protocol

Suport pentru Multisig și Smart Contracts

Token: Lumen (“XLM”)

Aprox. 50 mld XLM în total

Taxă minimă de tranzacționare: 100 strops (0.00001 lumen)

Pentru mai multe informații, puteți vizita site-ul menținut de fundația Stellar.

„Stellar” este o marcă comercială a Stellar Development Foundation. Toate drepturile rezervate.